Scheitrechters voor extracties op watermonsters

Lucht- en rookgasmeting

Emissie- en immissiemetingen

Normec Servaco beschikt over ervaren meetploegen die de emissie- en immissiemetingen professioneel voor u uitvoeren. Vanuit Wevelgem, Puurs en Hasselt zijn we snel bij u. Repetitieve uitvoeringen zijn zoveel mogelijk in handen van dezelfde uitvoerder(s). Zo hoeft u niet telkens opnieuw dezelfde informatie te verstrekken en bespaart u tijd.

Bodemlucht- en immissiemetingen

Risicoanalyses, beschrijvende bodemonderzoeken of saneringen opvolgen? Normec Servaco voert verschillende luchtmetingen voor u uit. We bemonsteren en analyseren BTEXS (benzeen, tolueen, ethylbenzeen, xyleen, styreen) en/of VOCl’s (vluchtige gechloreerde verbindingen) in bodem-, binnen- of omgevingslucht. En voor stofdepositiemetingen met ‘NILU-kruiken’ in de omgeving van werven of stortplaatsen? Daarvoor is Normec Servaco een van de weinige erkende labs.

Emissiemetingen op stookinstallaties

Zijn de sectorale voorwaarden uit hoofdstuk 5.43 van VLAREM II van toepassing op uw installaties? Normec Servaco beschikt over alle apparatuur om de voorgeschreven emissiemetingen uit te voeren:

 • kleine stookinstallaties op gas of lichte fuel
 • middelgrote stookinstallaties op gas of lichte fuel
 • warmtekrachtkoppelingen (wkk)
 • verbrandingsinstallaties op biomassa
 • vast opgestelde gas- of dieselmotoren

De volgende metingen behoren tot ons gamma:

 • debiet, temperatuur, vochtgehalte
 • rookgassamenstelling: O2, CO, NOx, SO2, elektrochemisch of met monitoren
 • stofgehalte via isokinetische stofbemonstering

Emissiemetingen op procesinstallaties

Daarvoor heeft Normec Servaco een uitgebreid arsenaal aan meettechnieken en apparatuur:

 • debietmetingen met Pitot of vleugelrad
 • rookgassamenstelling CO, O2, CO2, NOx, SO2
 • isokinetische stofbemonstering
 • natchemische bemonstering via impingers voor diverse anorganische componenten zoals chloor, fluor, sulfaat, chloriet, ammonium, nitraat …
 • bemonstering van organische componenten via impingers of cartridges voor o.a. aromaten, alcoholen, esters, diverse oplosmiddelen (bekijk onze erkenning ‘lucht’ voor meer info)
 • online TOC-metingen (total organic carbon)

Planning en timing
Onze afdeling Orderprocessing Lucht legt samen met u de jaarplanning vast voor uw meetprogramma. Onze diensten volgen die voor u op en nemen tijdig contact met u op voor elke uitvoering. Metingen buiten de kantooruren? Ook dat kan. Zelfs in de heel vroege uurtjes staan onze teams voor u klaar. Niet voor niets is Normec Servaco marktleider voor het uitvoeren van emissiemetingen op asfaltcentrales. Neem gerust contact op met onze experts om samen de mogelijkheden te bekijken.

Safety first
Voor luchtemissiemetingen hanteert Servaco strenge veiligheidsprocedures. Al onze medewerkers zijn dan ook VCA-gecertifieerd. Nu, veiligheid komt van twee kanten. Daarom maken we met u goede afspraken over de meetomstandigheden. Hebt u daarbij advies nodig? We bieden u graag de gepaste ondersteuning.

Neem contact op met ons op

Man met mobiel achter laptop

Wilt u weten waar u de meetopening het best kunt plaatsen? Onze experts adviseren u graag, telefonisch of ter plaatse voorafgaand aan de metingen. Hebt u luchtmetingen nodig voor een wettelijke verplichting? Of voor uw bedrijfsinformatie? Neem contact op met ons op. Wij helpen u graag verder.

Man met mobiel achter laptop
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Zoek op de website