Vrouw doet lab onderzoek

Normec Servaco 50 jaar uw partner in industriële analyses

25-09-2023

Normec Servaco viert dit jaar het vijftigjarig bestaan als uw partner in de industriële analyses en onderzoeken. Met trots kijken we terug op vijftig hele mooie jaren.

Een halve eeuw ervaring

‘Servaco werd in 1973 opgericht door mijn vader, die klinisch bioloog was. Hij bracht echter meer tijd door in het bedrijfsleven dan in de medische wereld en toen hij via zijn netwerk hoorde over de aanleg van een nieuwe snelweg en begreep dat er een laboratorium nodig was om het asfalt te testen, greep hij deze kans met beide handen aan. Zo kwam hij tot de oprichting van Servaco.’ – Nico Van Landuyt, voormalig Directeur Servaco en huidig Directeur Laboratoria bij Normec Foodcare.

Oorspronkelijk voerde Servaco enkel bouwkundige onderzoeken uit en was de scope relatief beperkt. Toen Nico Van Landuyt het stokje van zijn vader overnam, werd Servaco verder uitgebouwd: diensten werden toegevoegd aan de scope en het bedrijf ontwikkelde zich verder. Inmiddels is Jan Goossens huidig Managing Director bij Normec Servaco. Hij kan zijn start bij Servaco zich nog goed herinneren:

‘Er was een functie beschikbaar bij Servaco voor een commercieel adviseur voor de regio Antwerpen/Oost-Vlaanderen’, vertelt Jan. ‘Als klant van Servaco, vanuit mijn vroegere job, kende ik Servaco vrij goed. Omdat de sollicitatieprocedure werd beheerd door een extern bureau, wist Nico niet dat ik had gesolliciteerd. Toen ik hem op een milieubeurs tegenkwam en vertelde dat ik bij Servaco had gesolliciteerd, was hij blij verrast. Op een mooie zaterdagochtend belde Nico me om te zeggen dat ik was aangenomen, en mijn eerste werkdag was maandag 3 maart 1997.’ – Jan Goossens, Managing Director Normec Servaco.

Inmiddels is Normec Servaco in vijftig jaar uitgegroeid tot een geaccrediteerd, onafhankelijk, multidisciplinair laboratorium voor industriële analyses en onderzoek op het gebied van milieu en bouwkunde.

Cuvée Jubilée

Het jubileum is groots gevierd met een jubileumfeest op 16 september. In de ochtend werden meer dan 400 medewerkers en familieleden ontvangen voor een geleid bezoek van een uur door de verschillende afdelingen van het bedrijf. Aan de hand van demonstraties kregen aanwezigen een kijkje achter de schermen van de dagelijkse werkzaamheden van Normec Servaco.

’s Avonds werd de dag afgesloten met een groot feest, waar een bijzonder biertje niet mocht ontbreken. Ter ere van het 50-jarig jubileum heeft Normec Servaco een eigen biertje gebrouwen: Cuvée Jubilée. Een biertje met een volle, maar frisse smaak met o.a. toevoeging van citrushop, koriander, gember en lichte toetsen van sinaasappelschil, citroenschil en citroengras.

normec-servaco-tent-jubileum

Een trots team

Met veel trots kijkt het team van Normec Servaco terug op vijftig hele mooie jaren. Het bedrijf startte met 30 medewerkers in de jaren ’90, maar vandaag de dag zijn er 160 medewerkers werkzaam op de locaties in Wevelgem, Puurs en Hasselt.

Bij Normec Servaco heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken

Wesley Viaene, Project Engineer IT

wesley-viaene
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Zoek op de website